BOOTTRIP MET DE OMBAK PUTIH VAN FLORES - BALI

10 juni 2012 - Flores, Indonesië

Om half 10 ’s ochtends staan we klaar om naar de haven van Labuhan Bajo te vertrekken.  Het was een korte nachtrust voor Stefan want met 2 andere Nederlanders en zo’n 500 Indonesiërs moest er natuurlijk voetbal gekeken worden. Nederland tegen Denemarken, de wedstrijd start om 00.00 uur in een hotel zo’n 500 meter van het onze. Wat zullen we er verder van zeggen…

Een boot brengt ons naar de Ombak Putih, een origineel Indonesisch zeilschip (een soort schoener) en we worden ontvangen door Jennifer, onze fantastische gastvrouw afkomstig uit Alaska, de kapitein en zijn crew. Het schip ziet er geweldig uit, de dekken zijn zeer groot en gemaakt van tropisch hout. We slapen in een 3-persoonshut met airco en hebben een eigen badkamer met zelfs een warme douche! Hier kunnen we wel een week op bivakkeren, want ook de service en de catering blijken al snel prima in orde!

Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we eerst weer aan land en op pad op het eiland Flores. We rijden een uurtje waarna we kennis kunnen maken met de rituelen van een traditioneel bergdorp. Dat betekent betelnoot kauwen, van hun drank drinken, vechtsport, traditionele dans bekijken en verplicht souvenirs kopen (Anneke we brengen wat voor je mee ;-)).

De groep mensen die dan ook op de Ombak Putih meereist is inmiddels compleet en we kunnen ook met hen kennismaken: drie Zwitserse stellen, een dame woonachtig op Bali en afkomstig uit Maleisië, een Canadees stel en een stel uit de UK/Zuid-Afrika. En de grote verrassing voor Matthijs: nog 4 andere kinderen rond dezelfde leeftijd.

Na de lunch gaan we varen richting Rinca. Tussendoor stoppen we en kunnen vanaf een klein eilandje nog een duik in zee nemen en snorkelen. Daarna vervolgen we de route en na een paar uurtjes varen komen we op punt van bestemming voor de avond en nacht. De zon gaat onder en we zien wel tienduizenden ‘flying foxes’ overvliegen, die tijdens zonsondergang op zoek gaan naar eten op Flores.

1. Caro:
    24 juni 2012
    hlo daar! leuk verhaal weer, mooie avonturen. geniet ervan! zoen, caro
  2. Rosanix:
    24 juni 2012
    Een mooie reis hebben jullie .Geniet er maar fijn van

Een dikke knuffel voor de kleine

Rosa en Coen
  3. Reinaard:
    24 juni 2012
    super !! pas op de varan !!
  4. Nathalie, Rob & Juliette:
    25 juni 2012
    Jullie blij dat je de reis niet hebt uitgesteld voor het EK.
    Leuk dat we jullie zo kunnen volgen.
    Inmiddels al bij de aussies ?
    Veel plezier met het vervolg van de expeditie.
    r/n/j