FRASER - MET 80 KM/UUR OVER HET STRAND
29 juni 2012 - Hervey Bay, Australië
Na al dat reizen gaan we op zoek naar een vaste plaats voor de komende dagen. We zijn toe aan beter weer, niet uren in de auto zitten, opdrogen en we moeten nodig onze kleding wassen. Voor Matthijs is het ook fijn om een paar dagen achter elkaar stil te blijven staan, niet in de auto te hoeven zitten. Hervey Bay wordt de plek, van oudsher de uitvalsbasis voor het spotten van dolfijnen en walvissen. De zon schijnt inderdaad uitbundig, we hebben een strakblauwe hemel! De eerste dag verkennen we Hervey Bay, vinden een heerlijk restaurant met uitzicht over zee. We lunchen lekker en maken nog een strandwandeling. Hervey Bay is in de loop van de jaren uitgeroeid tot een omvangrijke badplaatsen met heel veel commerciële bedrijfjes die iets in toerisme of horeca doen, het lijkt wel het Benidorm van Australië.
De dag erop hebben we een trip naar Fraser Island geboekt, een groot eiland vlak voor de kust bij Hervey Bay. We worden al om 7.00 uur ’s ochtends opgehaald. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld, er is geen rots of aarde te vinden. Er zijn geen geasfalteerde wegen, je kunt dan ook alleen maar met een 4WD het eiland op. Na de overtocht met een kleine veerboot stappen wij in een 4WD bus, die veel weg heeft van de vrachtwagens die je ook terug ziet in woestijnrally’s. We rijden door het dichte regenwoud over hobbelige zandwegen naar het midden van het eiland voor een koffie. Vervolgens door naar de andere kant van het eiland, naar ‘75 Mile Beach ’. Dit enorme strand blijkt ook de highway van Fraser Island te zijn. Auto’s mogen hier 80 kilometer per uur rijden en je moet je houden aan de algemene verkeersregels, wat zo veel betekent dat je links moet rijden en vervolgens flink gas geeft. Ook wij rijden vol gas over het strand verder naar het noorden. Eerst naar The Pinnacles, hele oude zandformaties die versteend lijken te zijn, daarna naar een wrak van het cruiseschip The Maheno, dat hier begin vorige eeuw is vastgelopen. We hebben geluk om tijdens de rit ook een aantal dingo’s te spotten! Voor de lunch kunnen we een klein uurtje relaxen bij Eli Creek, een glashelder riviertje met koud zoet water. Matthijs vindt het super en vermaakt zich prima in het ijskoude, snelstromende water. Na de lunch rijden we naar Lake McKenzie. Een meer met helderblauw zoet water en omgeven door witte zandstranden. Stefan neemt een duik in het water (het schijnt dat je na een halfuurtje in het meer, je 10 jaar jonger bent) en Matthijs speelt met zijn emmer en schep. We sluiten de dag af met een bushwalk, langs een creek. Het water is zo helder dat je alles ziet, de witte zandbodem en de waterplanten. Fraser Island is een prachtig eiland, echt een aanrader en het enorme bedrag wat we voor de tour moesten neertellen meer dan waard! We komen laat terug bij de camper, we eten nog wat en duiken daarna ons bed in. De volgende dag gaan we weer een stukje rijden.

wij zitten inmiddels in frankrijk. pas een paar dagen, maar het is hier heerlijk. vmo jet gezien op de markt en ook xandra en riemer zijn goed aangekomen gisteren. die gaan we vast nog zien deze week. xx ook van esther, bye, caro